Healingpraktijk Jordy
Organisatie

Edelsteentherapie is een uitstekende manier om op alternatieve wijze diepgaand en effectief te werken aan ontspanning, ondersteuning bij ziekte en mentale klachten.

Edelsteentherapie is weldadig voor lichaam, ziel en geest. Ook zijn edelstenen en edelsteentherapie uitermate geschikt voor het versnellen en verdiepen van je spirituele groei en ontwikkeling. Als opgeleid en ervaren edelsteentherapeut kies ik doormiddel van heldervoelen en helderzien de juiste edelstenen voor jou uit. Het is dus nooit zo dat bij elke klacht of onderwerp dezelfde edelsteen hoort. Het is echt maatwerk. Ieder mens en iedere klacht reageert anders op edelstenen.

Meer info: https://healingpraktijkjordy.nl/edelsteentherapeut-en-therapie/

Bewustzijnsgroei in het dagelijks leven is heel uitdagend

Wat ik vaak hoor is dat men vraagt of ze wel op de goede weg zijn. Ze volgen hun coachings en healing sessies, passen het geleerde toe en ervaren wel degelijk momenten van joy, eenheid of andersoort mooie ervaring. Maar de dualiteit lijkt ook sterker te worden. Verlangens heftiger, het stemmetje in het hoofd luider. Mensen uit je familie en omgeving komen meer op afstand, gevoelens van eenzaamheid, passiviteit en soms ook neerslachtigheid.

Je bent op de goede weg!
Je begint meer waar te nemen. Er komt meer onder je aandacht over wat er zich allemaal in jou afspeelt. Is dat leuk? Nee niet altijd, in het begin zeker niet, en ook als je verder bent zullen zich gevoelens, gedachten en ervaringen voordoen die moeilijk en uitdagend zijn. Maar het hoort erbij! Het is heel leerzaam en maakt de weg vrij voor wie jij in essentie wérkelijk bent. Die realisatie, ook wel vaak zelfrealisatie genoemd, zet de poorten open van onvoorwaardelijk geluk, onvoorwaardelijke liefde en ultieme eenheid en verbondenheid. Een heleboel abstracte termen als je er nog niet bent, maar het is wie jij in werkelijkheid bent. Daar ben je naar op weg. Het ‘enige’ wat je hierin tegenhoudt is je identificatie met alles wat je uiteindelijk niet bent, zoals je lichaam, gedachten en emoties. Logisch toch? Als je in werkelijkheid onvoorwaardelijke liefde en verbondenheid bent maar je ervaart het niet zo, dan gaat er kennelijk ergens iets mis. Dat is wat de Boeddhisten onwetendheid noemen, en volgens hun de bron van al het lijden op aarde, zowel in het klein als je ergens onzeker over voelen tot in het groot om oorlog te voeren uit angst voor…

Lees het hele artikel hier: https://healingpraktijkjordy.nl/2018/11/26/bewustzijnsgroei-in-het-dagelijks-leven-is-heel-uitdagend-2/

We bestaan uit verschillende lagen, delen of dimensies. Van heel grofstoffelijk, het fysieke lichaam, tot het meest subtiele, je Lichtwezen, ook wel je kristallijnen zelf genoemd. Je Lichtwezen bestaat eeuwig en wordt niet beïnvloedt door tijd en ruimte. Dit deel van jouw is zo puur en zo mooi dat je fysieke ogen op slag verblindt zouden raken bij het aanschouwen van jezelf. Als we bewuster, spiritueler en multidimensionaler leven komt ons Lichtwezen meer tevoorschijn. Het werkt als het ware door ons handelen, denken, ervaren en voelen heen. Dit gaat ‘ten koste’ van het ego. Waar meer Lichtwezen is, is minder ego. En vice versa uiteraard.

Activeren van je kristallijnen zelf
Je Lichtwezen of kristallijnen zelf wordt door verschillende oorzaken geactiveerd, maar heeft alles te maken met trillingsverhoging.

Lees het hele artikel hier: https://healingpraktijkjordy.nl/2019/02/05/leven-vanuit-je-lichtwezen/

Tijden van conflict en verdeeldheid

Celestien, ook wel bekend als Coelestien werkt helend op het keelchakra. Celestien draagt de warmte en liefde van Maria (de opgestegen lichtmeester) uit en verbindt je met het eenheidsbewustzijnveld van de dolfijnen en walvissen. Door deze energie zoek je de verbinding i.p.v. afgescheiden te reageren. Deze steen is in deze turbulente tijd een bijzonder mooi hulpmiddel om je in de hectiek en verdeeldheid van alledag toch heel en connected te voelen.

Meer info: https://healingpraktijkjordy.nl/celestien-edelsteen/

Fijne dag

Jordy

Eenzaamheid en zelfrealisatie

Het wordt stiller
Een groeiend besef van eenzaamheid. Dat hoort onlosmakelijk bij je pad van bewustwording. De nog niet volledige realisatie van wie je in werkelijkheid bent staat hier aan de basis. Op je pad wordt het gaandeweg stiller en van tijd tot tijd eenzaam. Je ontmoet minder je familie, vrienden en bekenden. Hobby’s zijn opeens minder interessant. Het contact met je gidsen, engelen en lichtwezens is minder frequent of valt helemaal weg. De ‘dingen en bezigheden’ in je leven schenken je niet meer de voldoening als voorheen.

Wat is er aan de hand?
Het zou toch allemaal mooier moeten worden. Diepere verbindingen, eenheid, onvoorwaardelijke liefde, overgave, manifesterende krachten, harmonie en verlichting. Daar ben je al die tijd zo druk mee bezig. Het zijn die ideeën die je op pad hebben gebracht. Het zijn die ervaringen waar je naar op zoek bent. Het daarvan wel of niet aanwezig zijn maakt hoe we ons voelen. We zijn goed bezig als we ze ervaren. We zijn niet goed bezig als het er niet is, althans zo denken we.

Alle groei ten spijt
Na alle groei, workshops, healingen, inzichten en satsangs is daar toch die eenzaamheid. Soms overstemt door een verlichtingservaring, soms geaccepteerd en er afstand van genomen d.m.v. de waarnemerpositie. Maar soms ook zeer duidelijk aanwezig. Wat kun je je daar klein en afgescheiden door voelen. Ben ik wel goed bezig vraag je je af.

Maar waar ben je mee bezig?
Ik zoek mezelf
Ik zoek eenheid, onvoorwaardelijke liefde (of een equivalent daarvan)
Ik ben bezig heel te worden
Ik ben aan het herstellen
Ik ben karma aan het schonen
Ik ben bezig te ontwaken, verlicht te worden
Of iets in die trant, vul zelf maar verder in…

Wat ook je motivatie is, er schort kennelijk iets aan je. Dat vind jezelf, is je verteld of heb je gelezen.Maar heb je wel eens overwogen dat je al bent wie je bent?
Misschien ken je de animatiefilm Ice Age the Meltdown waarin een Mammoet, opgevoed door opossums (buidelratten), er heilig van overtuigd is dat zij ook een opossum is, met alle komische gevolgen van dien.

In dit geval is het voor jou overduidelijk dat de Mammoet in de film geen buidelrat is. De Mammoet heeft een aanname gedaan die de basis vormt voor haar leven. Het zorgt ervoor dat ze bepaalde angsten heeft ontwikkeld, vrienden gemaakt en manieren van leven en gewoonten heeft aangenomen.
Haar hele leven is gebaseerd op 1 verkeerde aanname!


Wat is jouw aanname?
Als je al ergens naar op zoek bent in het leven, onderzoek dan jouw aanname. Daar ligt de sleutel verstopt. Waarvan ben jij ten diepste overtuigd dat je bent? En dan bedoel ik niet ‘het weten’ dat je oneindigheid bent, en al die andere prachtige zaken. Nee, wat is jouw basis aanname over wie jij bent. Ga op zoek, telkens weer: wie ben ik? Zoek jezelf, zoeken, zoeken, zoeken, zoeken. Denk je jezelf gevonden te hebben, verifieer het dan. Kun je onomstotelijk vaststellen dat je dit of dat bent? Lukt dat niet, zoek verder. En wees eerlijk, geen aannames doen, geen weten en kennis toepassen, geen vroegere ervaringen gebruiken. Alleen je onmiddellijke aanwezigheid in het nu: wie of wat ben jij.

Keer jezelf binnenste buiten
Ben je je lichaam, zit je in je lichaam? Zit je in je hoofd of achter je ogen? Ben je bewustzijn: hoe dan, waar dan?
Je hebt geen kennis nodig, geen meditatie, geen mystieke ervaring, geen geestverruimende middelen, geen goeroe, geen edelstenen, geen workshop om op dit moment vast te stellen wie je bent. Alles wat je nodig hebt is in dit moment aanwezig.

Meer artikelen en inspiratie op: https://healingpraktijkjordy.nl/inspiratie-2

Jordy Buzeman