• https://www.overstroomik.nl. Hier kunt u kijken, hoe hoog het water bij u thuis wordt...


  Heel duidelijk...  Hier even een linkje van een redelijke goede site
  https://urbansurvivalsite.com/

  Het drogen van groente, kruiden en fruit ed.. is makkelijk en neemt heel weinig ruimte in beslag. Ik bewaar bijv. Plastic melkflessen, was deze goed af en laat nog een dag staan met dunne bleekwater, goed laten drogen. Het voordeel van plastic flessen is dat het minder weegt dan glazen potten, ook het breekgevaar in geval van haast, is er niet. Hier doe ik ook deegwaren en rijst en bonen in.
  Drogen kan op diverse wijzen, maar ik zelf doe dat in een voedseldroger. Geen dure, dat is niet echt nodig. Maar bijv. Pepertjes, die hang ik aan een touwtje, 2 weken in mn hobbykamer te drogen. Dat is ook mogelijk. Hieronder een filmpje van een Belgische dame, die het een en ander laat zien.

  Op deze mooie zondagochtend, onder het genot van een kopje koffie, zit ik te peinzen juist over koffie. Kan men koffiebonen bewaren zonder smaak verlies of kan je alleen maar de kant en klare gevriesdroogde bijv. Nescafe, meenemen. Thee is een stuk gemakkelijker en kruiden.
  Ook zit ik weer in Hongarije te kijken voor een stukje grond of een huis met een stukje grond. Hier is het betaalbaar en men mag hier jagen en vissen. Hout branden is geen probleem. Veel voordelen.
  Ach echt dus een mijmer ochtend. Dadelijk naar mn moeder van 84, zij heeft alzheimer en zit in een bejaardenkolonie. Met schroeven en handboortje, houtlijm, steunen voor haar hangkast. Haar laatje in elkaar gestort, haar stang voor hangkleding weer afgebroken. Inplaats van een bloemetje ben ik even reparateur, haha. Wel onder genot van een kopje koffie. Fijne zondag mensen...