Even voorstellen...

Met veel plezier en nog veel meer genoegen mag ik u onze nieuwste aanwinst van het gezin voorstellen. Zijn naam is King en deze knappe vent die wordt geschat tussen de 1 en 3 jaar hebben ze van de straat gehaald in Roemenië, waarna hij terecht kwam in een Asiel waar hij na enige tijd op de nominatielijst kwam te staan om afgemaakt te worden. Gelukkig bemoeide de Nederlandse stichting Welzijn mens en dier zich ermee en plaatste een noodkreet op X. Deze "Tweet" kwam op mijn netvlies terecht en ik besloot in actie te komen en reageerde. Binnen een paar uren was de deal gemaakt; King(zo heb ik hem genoemd, hij had nog geen naam zover wij weten) zou naar Nederland worden gehaald en op Zaterdag 13 april arriveren. Dit verliep vlekkeloos en die bewuste zaterdag heb ik King opgehaald bij de stichting(Waar mij nog een meer dan compleet pakketje werd toegestopt vol met hondesnoepjes, voer en speeltjes) en na een ritje van ongeveer een uur was King thuis en kon het wennen aan elkaar beginnen.

 

Zonder mezelf op de borst te willen kloppen, kan ik zeggen dat ik hiermee niet alleen King van een wisse dood heb gered, maar hierdoor er tevens een vrije plek bij de stichting is vrijgekomen in Roemenië waardoor de volgende knappert op de "dodenlijst" daar kan worden weggehaald en dus voor de prijs van 1 hond er maar liefst twee kunnen worden gered! Waarom ik dit dan toch zeg? Omdat ik duidelijk wil maken aan iedereen die net als mij in de markt is voor een nieuwe hond, eens te kijken naar deze honden die zonder onze hulp vroegtijdig in de kracht van hun leven zullen worden afgemaakt. Deze honden zitten geen maanden te wachten op een baasje met een nieuw gouden mandje, deze honden worden na een paar weken afgemaakt en dat gaat daar in Roemenië ook niet met een spuitje zoals bij de dierenarts in Nederland! Het zijn stuk voor stuk lieve dieren die in mijn beleving een tweede kans meer dan verdiend hebben. 

King 

 

Zoals gezegd wordt King door dierenartsten geschat tussen de 1 en 3 jaar, maar na nu veel tijd met hem te hebben verbracht kan ik mededelen dat de leeftijd een stuk dichter bij de 1 zit dan de drie. Wat we hier hebben is een pup in het lichaam van een volwassen hond, want King is groot, heel groot. Het is geen zuiver ras maar hij is een stuk groter dan bijvoorbeeld een Duitse herder, maar hij is de meest zachtaardige hond die ik in lange tijd heb meegemaakt hij doet voorzichtig met je, is lief naar kinderen(en heel voorzichtig) is vriendelijk tegen katten, en ook egeltjes vindt hij heel erg leuk(Hij kan alleen de aan knop niet vinden wanneer ze tot een balletje zijn opgerold en gaat dan wat zachtjes piepen 😂). Ook naar andere honden is King heel vriendelijk maar heeft geen benul hoe groot hij werkelijk is en stormt enthousiast op andere hondjes af die dat soms wat minder leuk vinden. Dat ben ik hem aan het afleren en dat lukt al heel aardig. Binnen een week leerde hij dat hij niet zomaar naar hondjes heen mag en gaat nu naast me zitten als hij er eentje ziet om vervolgens een beetje gefrustreerd te blaffen en mij aankijkend of ik niet toch te verleiden ben om naar het hondje toe te gaan. In diezelfde week heeft hij leren wachten om over te mogen steken en loopt hij netjes aan de riem. Zindelijk was hij tot mijn verassing al, dus iemand in Roemenië moet hem dat toch ooit hebben bijgebracht. 

Afwezigheid van trauma's 

 

Ik heb mijn levenlang al probleem honden gehad uit asiels of van mensen die de hond(en) niet konden houden en ben gewend om te gaan met trauma, want doorgaans komt iedere asielhond met een rugzakje door hetgeen deze heeft meegemaakt voordat hij/zij(of juist doordat hij/zij?) in het asiel terecht kwam. Niet King. Na ongeveer twee weken intensief te hebben opgetrokken met deze knappert(We hebben samen met het wandelen nu zo'n 100km afgelegd volgens mijn stappenteller 😎 ) heb ik geen enkel trauma kunnen bespeuren. Geen angst, of ander gedrag zoals afzonderen of verlatingsangst. King vindt alles leuk, nieuw en spannend en dat maakt hem trainen zoveel fijner en gemakkelijker. Kortom het is een droomhond en ik had me geen liever maatje kunnen wensen. Ik ben er blij mee, zo blij zelfs dat ik het niet kon laten er deze blogpost aan te spenderen. 

Terzijde heb ik ook contact gehad met andere mensen die een of zelfs meerdere honden bij stichting Welzijn mens en dier hebben opgehaald en hun verhalen zijn zeer vergelijkbaar met de mijne. Allemaal stuk voor stuk schatten van honden, extreem lief en dat na alles wat deze dieren hebben meegemaakt. 

 

Zoekt u ook een maatje? Overweeg dan eens contact op te nemen met stichting Welzijn mens en dier. Bekijk hier hun website Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe gouden mandjes voor de hondjes en ze zijn er in alle soorten en maten. Adopt don't shop!

 

April 22, 2024