Wilt u dit allemaal even lezen? Update over World Unity

 

Beste mensen, voor wie het nog niet was opgevallen, gisteren kreeg ik een melding dat World Unity onbereikbaar was. Daarop heb ik contact opgenomen met de host die de kwestie ging onderzoeken. Omdat deze hosting provider in Wit Rusland is gevestigd(Wat tot nu toe altijd een voordeel van onschatbare waarde is geweest voor ons) vreesde ik dat het met sancties van het westen te maken zou kunnen hebben omdat Wit Rusland Poetin bijstaat in de oorlog. 

 

Dit vermoeden bleek correct. De backbone die mijn hosting provider in heeft gekocht om websites zoals World Unity in staat te stellen grote hoeveelheden bezoekers te kunnen verwerken was zonder vooraankondiging afgekapt en bij navraag kreeg de host te horen dat het vanwege westerse sancties was. Dankzij een bevriende hosting provider die nog wel over een degelijke backbone beschikt was het mogelijk daar tijdelijk aansluiting op te krijgen. Echter, moest daarvoor de world Unity server fysiek naar een ander datacenter verhuizen en tijdens het vervoer bleek de server beschadigd en moeten er onderdelen vervangen worden. Deze onderdelen hebben we en de reparatie van de server is in volle gang, waarna we weer kunnen pogen deze online te brengen. 

 

Omdat we ten tijde van deze update we nog geen World Unity website tot onze beschikking hebben gebruik ik hiervoor een Urubin blog om het leesbaar te houden want wat ik hier te melden heb is teveel om in een losse Telegram of andere social media post te publiceren.

Om een lang verhaal kort te maken, is het de verwachting dat we heel snel(Binnen 24 uur) World Unity weer up and running zullen hebben op een tijdelijke backbone naar het Internet en we weer zoals u gewend bent nieuws kunnen gaan publiceren, censuur kunnen bestrijden en mensen kunnen proberen wakker te schudden. 

 

Echter, dit is slechts een (zeer) tijdelijke oplossing, want ook deze backbone is van een bevriende Wit Russische provider en kan in theorie elk moment hetzelfde lot ondergaan als die van mijn host. Zelfs als dat niet gebeurd is het tijdelijk want op termijn heeft deze bevriende host die bandbreedte nodig voor zijn eigen klanten, maar het zal me in ieder geval wat ademruimte geven. Wat er uiteindelijk moet gebeuren is dat de server naar een andere provider moet in een ander land. De beste optie hiervoor is Latvia, waar ik ook een bevriende provider heb zitten die bereid is dat te doen.

Het probleem is dat de server in kwestie al draait sinds eind 2014 en zo langzamerhand versleten raakt en ook niet meer aan de vereisten voldoet voor het veel modernere datacenter waar deze dan zal worden gehost. Een nieuwe server is dan eigenlijk noodzakelijk. 

 

Hier presenteert zich dan het echte probleem want daar heb ik op dit moment echt het geld niet voor. De laatste donatiecampagne heeft World Unity en de andere websites ternauwernood gered, maar daar gaan we uit van de maandelijkse hostingkosten. Die zijn daarin net gedekt, een uitstap naar een andere provider en nieuwe server kan daar niet vanaf en dus zit ik met een dilemma, waar ik op dit moment nog geen antwoord op heb. Op de korte termijn komt World Unity gewoon weer in de lucht daar is geen twijfel over, maar hoe dan verder dat is een puzzel die ik nog niet heb opgelost.


Wordt vervolgd...

 

*Dit artikel wordt u gratis en zonder advertenties aangeboden door Urubin Social.
Indien u net als wij voorstander bent van vrije informatie en tegen censuur, overweeg dan een kleine donatie zodat wij deze dienst gratis kunnen blijven leveren. Iedere bijdrage hoe klein ook helpt ons het platform in de lucht te houden!
Klik hier om een donatie te doen en klik hier om ook lid te worden van het enige echte censuurvrije Social Media Platform van Nederland!

April 05, 2022