• Duidelijker kan niet. Kijk met uw eigen ogen. Macron dumpt rubberbootmigranten in Engelse wateren, en maakt vervolgens rechtsomkeert. Keihard videobewijs van Nigel Farage, die deze week met eigen ogen zag hoe een dinghy van de Franse kustwacht 16 oranje reddingvestjes overhandigde aan een speelgoedbootje met 16 Afghanen en een Suzuki outboard, en ze bon voyage wenste richting UK. Waar de illegale immigranten vervolgens door de Border Force van BoJo werden opgepikt. Deze beelden zien ze ook op Lesbos, Samos, Malta, Lampedusa en in de binnenlanden van Oeroeboeroe. En Frans zag dat het goed was...

  Everwijn Overberg Respect voor Farage! Hij staat daar wel ff weer!

  Breaking

  Grapperhaus alsnog beboet voor schenden coronaregels op bruiloft

  Minister Ferd Grapperhaus krijgt alsnog een boete voor het overtreden van de coronaregels op zijn bruiloft.

  Het Openbaar Ministerie heeft de bewindsman daar gisteren van op de hoogte gebracht, laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

  ,,De minister heeft het OM laten weten dit besluit te respecteren", zegt de woordvoerder over de boete van 390 euro. ,,Hij zal de boete zo snel mogelijk betalen."

  https://www.ad.nl/binnenland/grapperhaus-alsnog-beboet-voor-schenden-coronaregels-op-bruiloft~acf5c0ef/

  Rick Timmer Maar krijgt ie nu ook een strafblad?

  Astrid Boot Haha, 390 euro, is toch zeker grap. Wat is hij ten opzichte van anderen mensen., bah

  Het RIVM heeft een belangrijk advies over mondmaskers in de ouderenzorg stilzwijgend ingetrokken. Dat blijkt na vragen van Nieuwsuur. De bewering van het ministerie van Volksgezondheid dat de richtlijnen alleen maar gebaseerd waren op medisch advies en veiligheid klopt niet, want schaarste speelde wel degelijk een rol.

  Maandenlang hoefden medewerkers in de ouderenzorg geen mondmasker te dragen als ze dicht bij een (verdachte) coronapati├źnt werkten. Ook niet binnen een straal van anderhalve meter. Zolang zij slechts "kort contact" hadden - dus even medicijnen aangeven of een gesprekje voeren - waren mondkapjes "niet nodig", adviseerde het RIVM. Op dat punt is nu een draai gemaakt. De beroepsgroep is daarover niet ge├»nformeerd.

  Het RIVM trok het advies op 17 augustus in. Mondmaskers zijn voortaan "noodzakelijk", ├│├│k bij kort contact, zegt het RIVM. Het instituut laat weten dat er geen nieuw wetenschappelijk inzicht ten grondslag ligt aan deze wijziging. Het eerdere advies stamde uit een periode van schaarste en was daar ook op gebaseerd, in combinatie met het "zeer kleine risico" om bij vluchtig contact besmet te raken. Het RIVM schat het risico nu dus toch, zonder nieuwe informatie, hoog genoeg in om het advies te wijzigen.
  Zorgmedewerkers kunnen staat aansprakelijk stellen

  Hoogleraar gezondheidsrecht Jaap Sijmons zegt dat het besmettingsrisico bij kort contact wellicht kleiner is, maar dat die redenering juist in de zorg niet opgaat. "Als je steeds kort bij veel verschillende pati├źnten langsgaat, heb je uiteindelijk bij elkaar genomen een langdurige blootstelling."

  Op 1 mei kwam in de richtlijnen te staan dat zorgmedewerkers er in specifieke situaties van konden afwijken, maar in de praktijk gebeurde dat weinig. Vooral ook omdat de overheid beschermingsmiddelen verdeelde op basis van de richtlijnen.

  Minister Hugo de Jonge zei altijd dat de richtlijnen er waren om in een periode van schaarste niet onnodig mondkapjes te verspillen. Maar wat in de richtlijnen stond over wanneer zorgmedewerkers wel of geen bescherming moesten dragen zou over veiligheid gaan, niet over schaarste.

  Sijmons meent dat zorgmedewerkers die ziek zijn geworden na het volgen van het RIVM-advies het ministerie van Volksgezondheid aansprakelijk kunnen stellen. Volgens Sijmons vertrouwden de medewerkers op een overheidsregel die gepresenteerd werd als veiligheidsregel, maar voortkwam uit schaarste.

  Het RIVM informeerde de belangrijkste koepels in de ouderenzorg, die al maanden kritiek hebben op het bewuste advies, opmerkelijk genoeg niet over de wijziging. Zij reageren verontwaardigd. "Wat er nu naar buiten komt stelt het vertrouwen in het RIVM aan de orde", zegt Gerton Heyne van de Vereniging van Verpleegkundigen & Verzorgenden.

  "Schandalig", zegt Hans Buijing van branchevereniging ZorgthuisNL. "Met de richtlijn is een keuze gemaakt om mensen onveilig te laten werken, terwijl men wist dat dit niet verantwoord was."

  Ook Conny Helder van branchevereniging ActiZ, die het advies eerst nog verdedigde, is kritisch en verbaasd. "Het RIVM moet wel transparant zijn over afwegingen bij richtlijnen over veiligheid."

  In het kader opmerkelijke berichten...

  Risico op nodeloze besmetting bij uitvoering coronatest door GGD's

  Bijna de helft van de GGDÔÇÖs voerde de testen op het coronavirus volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd niet juist uit. Zo waren GGD-medewerkers zich onvoldoende bewust van besmettingsgevaar bij de testafname en werden beschermingsmiddelen niet altijd op de goede manier gebruikt.

  https://www.ad.nl/binnenland/risico-op-nodeloze-besmetting-bij-uitvoering-coronatest-door-ggd-s~a50f5854/?referrer=https://news.google.com/

  George Carlin - Little Moments

  Man bijt hond - man kan niet stoppen met lachen na heup operatie

  CHIPS. PEPERNOOTJES. BIER

  Eens iets naders

  Live praatshow vanaf 21 uur

  Sinterklaasdichter Jerry Afriyie was vandaag de zoveelste KOZP knuffelactivist van de media- en cultuursector die in opspraak kwam wegens suggestieve teksten over geweld tegen Zwarte Piet en/of "witte mensen". Voormalige verzetskrant Het Parool stond hem toe om de zinsnede "Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out. Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC" in een subsidiestuk opiniestuk te verwerken en sja, het is heel gek misschien, maar dat schiet toch bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

  https://www.geenstijl.nl/5155418/elke-tijdsgeest-krijgt-die-antiracisten-die-het-verdient/

  VERY VERY RICH ENEMIES: Trump EXPOSES BIG PHARMA at his Jobs Speech in Cleveland Ohio

  GSTV. Lachen met Hugo de Schoenen

  Het gaat helemaal geweldig met corona in Nederland. Vandaag opnieuw een recordaantal besmettingen, de inspectie laat weten dat onze GGD's niet klaar zijn voor een tweede golf, de spoedwet is nog steeds pet, de app is nog niet af en Femke Halsema komt met maatregelen die 'hard tegen het virus, maar zacht voor de stad' zijn. Een ideale gelegenheid om onze coronaminister Hugo de Jongen in de marge van de Algemene Beschouwingen eens stevig aan de schoen (HAHAHAHA, red.) te voelen. Het begon alvast gezellig.