Itchi-go
Organisatie
 • 0643139217
 • Goeverneurlaan 465
 • http://itchi-go.nl
 • Moxibustie is in het Westen minder bekend dan acupunctuur. Maar het woord dat meestal uit het Chinees vertaald wordt met “acupunctuur” is 针灸, ZhenJiu.
  Dit woord bestaat uit twee karakter, en de oorspronkelijke schrijfwijze, van voor de spellingshervorming is: 針灸, ofwel: metalen naald en warmte. Verwarming met bijvoet, Artemisia Vulgaris of Artemisia Argyi. Dit geeft al aan dat acupunctuur niet alleen gaat om de naalden, maar ook om de stimulatie van de punten met moxa warmte.
  Acupunctuur is de superster van de alternatieve geneeskunde, maar de kern van de Traditionele Chinese Geneeskunde is niet het prikken met naalden, maar de visie op het lichaam als een samenhangend en zelfherstellend, geheel.

  Een nieuwe publicatie van Evidence Based Acupuncture
  : een overzicht van het wetenschappelijk bewijs.
  Hier is een volledig onderbouwd overzicht van het bewijs voor acupunctuur, een overzicht van de mechanismes en een vergelijking van het bewijs in de context van moderne gezondheidszorg. Een aantal kritiekpunten wordt behandeld en het bewijs voor behandelingen uit de Moderne Industriële Geneeskunde (Waarvan slechts 50% evidence-based is).
  https://www.evidencebasedacupuncture.org/acupuncture-scientific-evidence/

  Geheel in overeenstemming met de theorieën van de Traditionele Chinese Geneeskunde over Pi Qi Xu en de veel voorkomende menstruatieklachten:
  "Door de aanmaak van meer insuline, worden je cellen gevoeliger voor het hormoon oestrogeen en de veranderingen in oestrogeenniveaus. Cellen die gevoelig zijn voor oestrogeen zitten overal in het lichaam. In de baarmoeder, vagina, borsten, maar ook in de hersenen, botten, huid en bloedvaten. Oestrogeen zorgt onder andere voor celdeling in oestrogeengevoelige weefsels. Hoe meer insuline je maakt, hoe meer celdeling in deze weefsels plaatsvindt. Dat kan onder andere zorgen voor een hevigere menstruatie en cyclusstoornissen."
  https://gezondnu.nl/dossiers/gezondheid/vrouwelijk-lichaam/menstruatie/invloed-suiker-op-menstruatie/

  Een nieuwe update van de meta-analyse uit 2012 over acupunctuur bij pijn, waarbij nu de gegevens van meer dan 20000 patiënten zijn meegenomen.
  Acupunctuur werkt beter dan “placebo”/nepacupunctuur (hoewel het gebruik van een “placebo” bij acupunctuur veel problemen geeft), en wel bij alle pijnklachten. (P<.001). Acupunctuur blijkt het beter te doen dan “placebo”, en beter dan andere behandelingen.
  https://www.jpain.org/article/S1526-5900(17)30780-0/fulltext