Itchi-go
Organisatie
 • 0643139217
 • Goeverneurlaan 465
 • http://itchi-go.nl
 • Doing Media Channel has published a nicely done documenatary on Traditional Chinese Medicine in Four parts, called 'The Tale of Chinese Medicine':
  Episode 3:A bite of China

  Doing Media Channel has published a nicely done documenatary on Traditional Chinese Medicine in Four parts, called 'The Tale of Chinese Medicine':
  Episode 2:the Time with TCM

  Doing Media Channel has published a nicely done documenatary on Traditional Chinese Medicine in Four parts, called 'The Tale of Chinese Medicine':
  Episode 1: Master of TCM

  Acupuncturist Philipp Haas maakt een film over zijn beroep als acupuncturist. Hij interviewt mensen met verschillende achtergronden, en laat klinieken van overtal ter wereld zien.
  https://spark.adobe.com/page/d9MwUxp0egXXK/
  Wie zijn filmproject wil steunen, kan dat doen door te doneren aan zijn crowdfundingsactie:
  https://wemakeit.com/projects/film-between-the-meridians

  Wat betekent het als we pijn hebben? Een gesprek met Lennard Voogt

  Covid-patiënten doen tai chi in Russisch ziekenhuis: 'Het versnelt het genezingsproces'
  In een tijdelijk ziekenhuis in Moskou doen doktoren ademhalingsoefeningen met patiënten die van covid-19 herstellen. Ze gebruiken daarbij de van oorsprong Chinese vechtkunst tai chi. De oefeningen versnellen het genezingsproces, zegt één van de doktoren.
  https://nos.nl/video/2365394-covid-patienten-doen-tai-chi-in-russisch-ziekenhuis-het-versnelt-het-genezingsproces.html

  Ad Verbrugge in gesprek met Machteld Huber, voormalig huisarts en strategisch adviseur op het gebied van zorgvernieuwing. “Gezondheid is het vermogen je aan te passen, je eigen regie te voeren op uitdagingen op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied.”

  Op basis van onderzoekswerk naar voeding kwam Huber tot de conclusie dat zoiets als ‘veerkracht’ een fundamenteel onderdeel van gezondheid is. Toch ziet de Wereld Gezondheidsorganisatie gezondheid enkel in termen van ‘compleet welbevinden op lichamelijk, psychisch en sociaal valk’. “De definitie van gezondheid van de Wereld Gezondheids Organisatie is een probleem.” De afgelopen jaren heeft Huber dan ook een alternatief concept ontwikkeld, positieve gezondheid. “Wij hebben gezegd: gezondheid is het vermogen je aan te passen, je eigen regie te voeren op uitdagingen op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied.” Op basis van gesprekken met patiënten heeft Huber dat uitgewerkt aan de hand van zes dimensies. “De essentie is: hoe ga je ermee om? [..] We proberen mensen uit te dagen om eigen regie te pakken.”

  Compassion Connects, een documentaire over een acupunctuurkliniek in Nepal. In de meest afgelegen gebieden zijn de Traditionele Chinese Geneeswijzen, zoals acupunctuur, de aangewezen manier om mensen te helpen beter te worden.
  https://jenniferraye.com/blog/my-nepal-documentary