Itchi-go
Organisatie
 • 0643139217
 • Goeverneurlaan 465
 • http://itchi-go.nl
 • Nieuw onderzoek laat verassenderwijs zien dat de staat van de nieren een betere indicatie is van de ouderdom van het lichaam, dan de "echte" leeftijd.... en ook hier van waren de Chinezen al 2000 jaar geleden op de hoogte.

  "It looks as though the activity levels of certain genes in the kidneys correlate with our biological age better than the time we’ve had in our mortal coils. Researchers are finding that it has a lot to do with how energy is made in cells and the tissue- damaging oxygen free radicals produced as a by-product."
  https://thenewdaily.com.au/life/wellbeing/2021/08/01/norman-swan-kidney-clock/

  Koppen zetten, goed voor olympische atleten, goed voor u.

  IkigaiTV is een platform voor positieve psychologie die in deze moeilijke tijden mensen weer leert hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en hierop te vertrouwen. Het doel is om iedereen die deel wil nemen in een opwaartse spiraal te krijgen en in hun kracht te zetten.
  Het idee is dat veel mensen het nu (geestelijk) erg zwaar hebben en hier iets aan willen doen. IkigaiTV zoekt met name mensen die de positieve ervaringen ook weer met anderen delen, zodat er een positief domino effect ontstaat en er golven van positieve energie in je eigen netwerk en daarmee de wereld ontstaan.
  https://ikigaitv.nl/

  Nieuwe Moeders: een nieuw digitaal magazine voor toekomstige ouders die het zo natuurlijk en puur mogelijk willen doen. https://www.nieuwemoeders.nl/

  ANGST

  Nathalie Kamp vroeg zich af wat angst nou echt doet met onze gezondheid. Er is zo veel onzekerheid en angst; angst voor de veiligheid om je mening te uiten, angst voor nieuwe maatregelen, voor de verdeeldheid die aan het ontstaan is...

  WAT NU?
  Met die vraag ging zij naar acupuncturist Willem Pinksterboer. In deze podcast schijnt Pinksterboer een helder licht op het onderwerp angst vanuit de Oosterse filosofie.
  Dit zijn de drie grootste inzichten:
  1 - We zijn het allerbangst voor onze eigen vergankelijkheid
  2 - ‘Kennis’ is het westerse antwoord op de vraag naar gezondheid
  3 - Het oosterse antwoord op die vraag is: Transformatie

  1 - De 'Moeder aller angsten' lijkt in onze westerse cultuur de angst voor de dood. We zijn 'als de dood' om onze eigen vergankelijkheid onder ogen te zien. De westerse medische wetenschap lijkt er zelfs op gericht om de dood te verslaan. Angst voor afwijzing volgt op de voet.
  2 - In onze westerse cultuur houden we niet van onzekerheid en angst. Wij, Homo Sapiens, zijn al eeuwen druk met het vergaren van zo veel mogelijk kennis over de dingen en de materie; over ons lijf en de natuur om ons heen. Met die kennis hopen we die materie te kunnen controleren, zodat we ons veilig voelen.
  Maar hoe harder we dit proberen, hoe meer ook de angst tussen de kieren door komt. Dit maakt ons onrustig en gejaagd, waardoor we allerlei psychische en lichamelijke klachten ontwikkelen.
  Die klachten willen we dan natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. De defecten aan ons lijf willen we laten fixen zodat we snel weer terug kunnen in het oude patroon. We zoeken naar: 'Wat moet ik dóen om mijn problemen op te lossen?' Maar die naar buiten gerichte actie lost onze problemen niet op voor de lange termijn.
  WAT DAN WEL?
  3 - Het Oosterse model van de Vijf Elementen laat ons zien dat echte heling altijd vraagt om transformatie. En dan ga je niet meer terug naar het oude, maar ontstaat er een nieuwe balans, die nog beter past bij wie je werkelijk bent.
  Om daar te komen moet je naar binnen: 'Wat vraagt deze klacht van mij, wat heb ik nódig?' Dan blijken je emoties zoals angst een kans om ‘wakker te worden’. Je lichaam blijkt een prachtig instrument om te voelen hoe het met je gaat. Je bent niet meer bezig met fixen, maar met voeden. Niet met weten, maar met begrijpen.

  Je kunt vandaag beginnen door jezelf te vragen 'Wat heb ik nodig?'. Daar begint heling en verbinding. Thuis, op je werkplek, overal.
  Wil je meer weten? Lees Nathalie Kamp's blog: https://nathaliekamp.nl/is-angst-gezond/

  Luister naar de House of Qi podcast 'Is Angst Gezond?' (#25).
  Spotify:

  https://open.spotify.com/episode/4TWEunNaFgGD6hoagWDN6e?si=25b55163a8e14592&nd=1

  Sufferers of chronic pain are often told it's all in their head, or even that they are causing their sympthoms themselves.
  More and more, the insight that this is wrong, gets more widespread.
  Pain is multifaceted problem, that is best treated with modalities that can deal with the complexities of it, such as traditional acupuncture.
  https://www.theguardian.com/australia-news/2021/jun/28/sufferers-of-chronic-pain-have-long-been-told-its-all-in-their-head-we-now-know-thats-wrong