Franse professor zegt: er is geen tweede golf

In een recent interview op de Franse televisie heeft prof. Jean-François Toussaint van de Université Paris-Descartes gezegd dat hysterie over een "tweede golf" in Frankrijk gebaseerd is op de wijdverbreide verkeerde interpretatie van gegevens. Zijn belangrijkste punten zijn:

Sterfgevallen in Frankrijk (en in heel Europa) zijn gedaald tot bijna nul.

De koppen van de "Second Wave" tellen "nieuwe gevallen", niet sterfgevallen

Deze gevallen zijn bijna allemaal jonge, gezonde mensen die geen symptomen vertonen

Politici zijn onverantwoordelijk en maken mensen onnodig bang

Wetenschappers van de "Wetenschapsraad" geloven niet in de maatregelen die ze voorschrijven en overtreden graag hun eigen regels.

Prof. Toussaint sluit het allemaal af met dit citaat:

Er is op dit moment geen enkel wetenschappelijk argument dat het nut van maskers bevestigt

Alvorens te herhalen (zoals we zelf hebben gezegd en wat Dr. Luis de Benito van Madrid vorige week verklaarde) dat we niet langer praten over sterfgevallen, maar in plaats daarvan praten over tweede golven en nieuwe gevallen, omdat de sterftecijfers zijn gedaald tot bijna nul.

We praten niet langer over sterfgevallen, omdat ze gemiddeld minder dan 10 per dag zijn - gedurende drie weken minder dan 10 per dag - dus nu zijn we overgegaan op een zekere toekomstige angst ... volgende week, volgende maand, volgende lente ...

Daar heeft hij gelijk in: in Europa is de oversterfte nu gemiddeld of onder het gemiddelde. Het gevaar, als er ooit veel was, is blijkbaar geweken.

Tot slot

Dit artikel wordt u gratis en zonder advertenties aangeboden door Urubin Social.
Indien u net als wij voorstander bent van vrije informatie en tegen censuur, overweeg dan een kleine donatie zodat wij deze dienst gratis kunnen blijven leveren. Iedere bijdrage hoe klein ook helpt ons het platform in de lucht te houden!
Klik hier om een donatie te doen en klik hier om ook lid te worden van het echte censuurvrije Social Media Platform van Nederland!

 

 

August 30, 2020