Het tegengeluid van de meerderheid!

 

Corona moeheid, het is er en gaat voorlopig niet weg. Maar dat binnen zitten gaat vervelen. Alleen maar TV en de computer ( of andere multimedia). Het oubollige spelletjes spelen is ook al niet gezellig met dezelfde spelers. Dus wat doe je dan als jeugdige? Juist je gaat naar buiten om je vrienden en vriendinnen op te zoeken.

Daar ga je dan! Lopend of op de fiets dan wel scooter. Je ziet niemand. Dan nog een stel zeikerds van ouders die je ook nog eens erop wijzen dat een mondkapje mee moet. Een OV kaart behoort tot de mogelijkheden, maar ja feestdagen en die buschauffeur kijkt ook al nors uit zijn ogen. Helaas chillen zit er niet in met deze dagen. De thuiswonende jongeren zijn gekooid. Beltegoed op en de wifi slecht. Opzitten en pootjes geven want ouders? Feestdagen noemen ze dat. Bleughheeeh!

Dus wat doen we dan? We puberen er nog even op los en gaan ongenuanceerd te werk via de sociale media. Protesten ontstaan, bommenmakers, want vuurwerk en oud en nieuw worden zo ook vergald.

Anarchie ligt op de loer

Het anarchistisch gehalte stijgt, want waarom zou je luisteren naar "wijze" mensen? Er is niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen. Geen ziekenwagens in de straat, geen buren die ziek zijn of kennissen in de directe nabijheid. En dan al die eenzijdige berichtgeving die in strijd is wat gezegd wordt op TV/Internet? Loyaliteit is ver te zoeken! Opa en Oma of ouders van de oudere jongere moeten het ontgelden, geen bezoek of aandacht. Boodschappen doen met het hele gezin? Het gebeurd! Leuk zo'n uitje. Ondertussen gaat de "strijd" op Instagram en andere sociale media door. Rutte eruit! RIVM hef het op! Ze praten allemaal poep. Natuurlijk is er frustratie, de vrijheid is beperkt en dat uitgerekend in het jaar dat er 75 jaar vrijheid gevierd wordt.

Is er nu ook nog iets positiefs te melden?

Jawel hoor! Gelijk de vraag beantwoorden na het stellen is een feestje.

De luchtvervuiling is wereldwijd afgenomen. Dat was een verassing voor regeringen. Hoe kwam dat nu? Verplaatsingen waren in maart minimaal, vliegverkeer in het geheel niet mogelijk en wat bleek? Het vliegverkeer is zeker voor 60% verantwoordelijk. Agrarische sector die verantwoordelijk is voor ons voedsel blijkt aan vervuiling nagenoeg niet bij te dragen.

Vegan

De veganisten onder ons die roepen dat vleesindustrie zeer vervuilend  zou zijn blijken er behoorlijk naast te zitten. Au, maar de keerzijde is dat voedselproductie een gevoelige klap heeft gehad. Landbouwgronden zijn ingezet om bio brandstoffen te maken. Het resultaat? Hongersnood in landen zoals Afrika en Azië.

Duurzame energie?

Windenergie? Zwaar gesubsidieerd en uitermate vervuilend. Ik zie de wenkbrauwen gaan fronsen. Enige verduidelijking is hier wel op zijn plaats. Visuele vervuiling, zo'n toren met 25 meter lange uitsteeksels, is niet een mooi gezicht. Laat staan een park op land of zee. Audio vervuiling: Laagfrequente bromtonen maken mensen gek. Vogels worden vermalen. Op zee, gaan de trillingen kilometers ver en brengen de navigatie van hele scholen vissen in de war. De visserij en de scheepvaart dienen rekening te houden met deze parken en kunnen hun normale route slecht volgen. Dan het rendement van zo'n gevaarte. Of het waait te hard of te zacht, in beide gevallen levert het "ding" geen energie. Hij wordt dan stilgezet. Oliemaatschappijen krijgen de subsidies en zetten zo een omzetdaling in in winst. Ondertussen worden de brandstoffen met alcohol aangevuld die zijn gewonnen uit landbouwgewassen.

Zonnepanelen daarentegen lijken schoon maar zuigen natuurlijke bronnen geheel leeg. Kobalt, zink en lood voor accu's. In het geheel niet duurzaam en slecht te recyclen.

Belasting

Even terug naar het vreugdevolle nieuws, de belastingdienst en de subsidiemachine liggen zwaar onder vuur. Er is iets mis gegaan met grote gevolgen. Politici doen Mea Culpa en blijken het niet langer te weten. Wie dicht bij het vuur brand zich. Helaas is de brandweer niet aanwezig, maar een zak met geld zou het goed moeten maken. Fout! Rupsje nooit genoeg schijt op de grote hoop en is geprivatiseerd, de wetten zijn letterlijk genomen en niet aangepast aan het "nieuwe gedrag".

Grote bedrijven zijn allen zuiver op de graat en particulieren bedonderen de boel. Dat is een wet van meden en perzen. Nu dat niet zo blijkt te zijn zal de wetgeving veranderd moeten worden. Dat is moeilijk maar de oplossing is in zicht!

Corona! Covid-19 is de oplossing!

Maak de mensen bang en zet ze stil, verschoon de maatschappij en zet ze aan het werk. De situatie laat zich makkelijk vergelijken met de zorg. Een patiënt in een ziekenhuisbed. Het bed wordt verschoont met de patiënt er nog in. Hiervoor zijn 2 mensen nodig. Is het bed verschoont is de patiënt nog steeds ziek maar het bed heeft schone lakens. Het proces gaat dan wel verder.

Grote globale reset

Reparatie en comfort en dat wereldwijd. Economische systemen lopen vast, kapitalisme en communisme hebben hun langste tijd gehad, uiteindelijk zijn beide stromingen socialisme gebleken, de zuiverste vorm is niet gehaald. Kleinschalig misschien wel, maar het heeft niet het gewenste effect gehad (Noord - Korea). Geld regeert en dat doet het nog steeds, de economieën moeten gereset worden en gene echo worden. Azië beoogt een klimmende economie te zijn gebaseerd op communisme. Het geld stroomt nu van West naar Oost. En dat is voor het westen niet te verteren. Op naar een harde reset! Natuurlijk is het beste concept, oorlog! Maar een biologische uitbraak is veel effectiever. Een onzichtbare vijand. Net als een Hype is dit maar eventjes en dan brokstukken ruimen.

Miljarden worden uitgegeven in tegenstelling tot het verleden waar gezegd werd dat uitkeringen bedoelt zijn voor de allerarmsten en het ga maar werken dogma. Dat is raar te noemen!

We zitten in die lockdown en ook nog met feestdagen waar islamieten niet aan meedoen. In het zelfde schuitje van politieke correctheid en met grote veranderingen voor de boeg! Maar dat we van geschiedenis niets geleerd hebben staat als een paal boven water. Niemand ziet dat er wat loos is op globaal niveau. Het zou mij ook niet verwonderen dat er meer aan de hand is.

Zou het misschien te maken hebben met de klimaatverandering? Terra-vorming voor buitenaardsen die hier een basis gaan maken en het leven hier aanzienlijk zullen veraangenamen, of de tegenhanger? De aarde investeren met aanwezigheid en zo religie wederom een plaats geven? Aan de andere kant was het vroeger niet beter, wel vertrouwder en simpeler. Politieke correctheid is een vloek gebleken. Ook de privatisering en geldhonger is een fout gebleken die mensen in het ongeluk hebben gestort.

Wat wil een mens nu eigenlijk?

Huisje, boompje en beestje, niets te kort komen, aandacht en loyaliteit. Helaas is dit niet langer van toepassing. Ontevredenheid, armoede en geestelijke armoede voeren de boventoon.

Samen leven wil niet zeggen dat het een samenleving is. Het goede van het oude, de vruchten van nieuwe techniek en met hulp van anderen zal de mensheid er boven op helpen. Wie dat zegt?  Oude geschriften en wijsheden opgetekend uit overlevering. Daarom denk na en verander de wereld en begin met jezelf. U beste lezer, u bent een mens en geen leider. U mag zich zorgen maken. Allemaal gaan we dood, dat is een zekerheid maar de kinderen leven voort en dat maakt de mens onsterfelijk. Nageslacht is wat telt en kennis vergemakkelijkt het leven. Mensen zijn kuddedieren met individuele dromen en doelen.

Op naar een maatschappij zonder geld en machtigen der aarde!

dr. Snuggles

December 27, 2020